De AEG SenseCook is ’s werelds eerste kookplaat met foodsensor. De inductiekookplaat communiceert met de draad- en batterijloze kerntempratuurmeter. De AEG SenseCook inductiekookplaten bevatten sensoren die je voorzien van informatie tijdens het koken. Ze geven de tempratuur van de inductieplaten aan en sturen een melding wanneer de tempratuur hoog genoeg is om te beginnen met koken. Het display is gemakkelijk te bedienen met een simpele aanraking. Door het gerecht en het gewenste resultaat te selecteren, behoud je de volledige controle en optimale resultaten.

’s Werelds eerste draad- en batterijloze kerntempratuurmeter

De AEG inductiekookplaat wordt geleverd met ’s werelds eerste draad- en batterijloze kerntempratuurmeter. De kookplaat kan hierdoor tot op de graad nauwkeurig de kerntempratuur meten, wat resulteert in perfecte gerechten.

Intuïtieve TFT scherm

Het intuïtieve TFT scherm begeleidt het hele proces van de inductiekookplaat. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en met welk resultaat- rosé, medium of doorgebakken en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntempratuur is bereikt. De meegeleverde kerntempratuurmeter is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door tempratuurveranderingen. Hiermee wordt een magnetisch veld gecreëerd wat opgevangen wordt door een antenne in de kookplaat. Zo weet de kookplaat altijd de exacte tempratuur van het gerecht wat bereid wordt. Een bijkomend voordeel is dat de kerntempratuurmeter draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en dus niet is voorzien van kwetsbare elektronica.