Afzuigkappen van Enka Keukens

Een afzuigkap is een onmisbaar onderdeel van elke keuken. Naast het verwijderen van kookluchtjes zorgt het ook voor het afvoeren van kookdampen, wat bijdraagt aan een gezonde vochthuishouding in huis. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen waaruit je kunt kiezen, en het is belangrijk om dit onderdeel van je nieuwe keuken goed af te stemmen op je huis en keuken.

 

Verschillende technieken voor afzuigkappen

Afzuigkappen zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Terwijl vaste of losse afzuigkappen lange tijd populair waren, is er de afgelopen jaren een sterke opkomst van inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging. Vrijwel elk bekend merk van keukenapparatuur biedt inductiekookplaten met ingebouwde afzuiging aan. Hierdoor neemt de populariteit van losse afzuigkappen geleidelijk af.

 

Binnen het assortiment van losse afzuigkappen is er een belangrijk onderscheid tussen recirculatiekappen en afzuigkappen met een afvoer naar buiten. Recirculatiekappen zijn eenvoudiger te installeren en hebben esthetische voordelen, omdat er geen afvoerbuis in een koof of verlaagd plafond weggewerkt hoeft te worden. Het nadeel is dat de luchtzuivering bij recirculatie beperkter is. Deze kappen maken gebruik van koolstoffilters die regelmatig moeten worden vervangen of gereinigd.

 

Recirculatiekappen hebben als voordeel dat ze geen warmte uit het huis afvoeren. Vooral in situaties waar de keuken direct grenst aan de eet- of woonkamer, zoals bij keukeneilanden, kan het afvoeren van warme lucht leiden tot hogere verwarmingskosten en minder comfort. Een goede afzuigkap zorgt voor een luchtwisseling van 5 tot 6 keer per uur, dus de capaciteit van de afzuigkap moet hierop worden afgestemd. Bijvoorbeeld, voor een woonkamer van 60 vierkante meter met een plafondhoogte van 2,65 meter, is een capaciteit van 1.200 m3 per uur nodig.

 

Ook binnen het assortiment van inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging kan er gekozen worden tussen een afvoer naar buiten en een recirculatiesysteem.

 

Modellen en variaties van afzuigkappen

Door de groeiende vraag naar keukens met een kookeiland en andere vrijstaande opstellingen, zijn er ook afzuigkappen verkrijgbaar in verschillende breedtes. Of je nu een eilandafzuigkap, een inbouwafzuigkap, een plafond-schouwkap of een afzuiging in de kookplaat nodig hebt, er is altijd een geschikt model dat aan je wensen voldoet.

 

Efficiëntie en energiebesparing

Moderne afzuigkappen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën die zorgen voor efficiënte luchtstroom en afzuiging. Deze systemen zijn ontworpen om de lucht snel en effectief te reinigen, waardoor de kookdampen en geuren direct worden afgevoerd. Dit bevordert niet alleen de prestaties van je afzuigkap, maar zorgt ook voor energiebesparing, aangezien je minder tijd en energie nodig hebt om de keukenlucht te zuiveren. Bij Enka Keukens bieden we een breed scala aan energiezuinige afzuigkappen die voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van efficiëntie.

 

Ontdek onze uitgebreide collectie afzuigkappen

Bij Enka Keukens bieden we een ruime keuze aan afzuigkappen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Of je nu op zoek bent naar een krachtige afzuigkap voor intensief koken of een compacte variant voor een kleinere keuken, wij hebben de perfecte oplossing voor jou. Bezoek onze vestiging en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment afzuigkappen van topkwaliteit.

Meer inspiratie nodig?

Bekijk onze folder

Folder bekijken >

Ontvang onze magazine

Vraag deze kostenloos aan >

Doe inspiratie op

Bekijk onze inspiratie pagina >