Uw gezin
Het aantal personen en de leefstijl van uw gezin zijn van invloed op de
vormgeving en inrichting van uw keuken. Vandaar deze vragen.

  1. Hoeveel personen telt u huishouding?
  2. Zijn er ook huisdieren, zo ja welke?
  3. Bent u vaak thuis?
  4. Ontvangt u thuis graag buren, familie, vrienden en andere gasten?
  5. Kookt u in uw gezin graag samen of met vrienden?
  6. Heeft u iemand die u bij het werk in de huishouding en de keuken helpt?
    Uzelf
    Het ontwerp van uw keuken zal zich primair richten op degene die de keuken het
    meest gebruikt. Dat is belangrijk voor de gewenste werkhoogte, maar ook voor andere
    zaken.
  7. Hoe groot is degene die het vaakst in de keuken kookt?
  8. Omd
    Checklist voor uw ideale keuken
    Uw keukenruimte
    De indeling van de keukenruimte, het vloeroppervlak en de aanwezige installaties zijn
    vaak vaste uitgangspunten voor het ontwerp. Deze vragen helpen u niets te vergeten.
  9. Hoe groot is uw keuken? Bij ruimten met hoeken helpt een eenvoudige schets.
    Lengte x breedte
  10. Hoe hoog is de keuken vanaf de vloer tot het plafond?
  11. Waar heeft de keuken ramen en deuren? Teken deze s.v.p. in de schets in.
  12. Naar welke richting gaan de ramen open en om wat voor type ramen gaat het?
  13. Hoe hoog is de borstwering van de ramen – incl. vensterbank – boven de vloer?
  14. Hoe groot zijn de deuren, incl. deurposten?
  15. Waar bevindt zich de verwarming in de keuken?
  16. Wat zijn de afmetingen van de zichtbare warmtebronnen?
  17. Hoe is de warmwatervoorziening in de keuken?
  18. Welke energiebronnen heeft u in de keuken? Elektriciteit, aardgas?
  19. Kan er eventueel een buitenwand worden doorgebroken voor een afvoerkanaal
    voor de afzuigkap?
  20. Uit welk materiaal bestaat de keukenvloer?
    Checklist voor uw ideale keuken
    Uw behoefte aan kasten
    Hier gaat het om uw verwachte behoefte aan kastruimte in de keuken. Voor het
    overzichtelijk opbergen van levensmiddelenvoorraden en de hoeveelheid bestek
    en pannen is voldoende bergruimte zeer belangrijk.
  21. Welke soorten levensmiddelen bewaart u in de keuken? Droge voorraden,
    conserven, flessen, kruiden, groente/fruit, diepvries?
  22. Hoeveel bergruimte heeft u nar eigen inschatting nodig voor:
    a. Borden, schalen, vazen en andere grote tafelvoorwerpen
    b. Tafelbestek, tafelservies, etc.
    c. Koffie- en theebenodigdheden en –servies
    d. Glazen, flessen, karaffen en andere glazen artikelen
    e. Keukenbestek, messen- en lepelsets, benodigdheden voorbereiding werk
    f. Afwasmiddel, reinigingsmiddelen
    g. Afvalcontainer, afvalscheiding
    h. Bezems en schoonmaakapparaten en keukenmachine
  23. Heeft u een onderkast nodig voor een brood- en allessnijder?
  24. Als u een vrij in de ruimte staand keukeneiland wenst, waar wilt u dit dan voor
    gebruiken? Spoelen, koken, anders?
  25. Gewenste verlichting? Denk aan led- of spotverlichting en stopcontacten
  26. Welke interieurs voor een optimale benutting van de bergruimte lijken u
    handig? Denk aan: kruidenpotjes, kruidenflessen, filterzakjes, papierrollen,
    folie-rollen, pandeksels, onderhoudsmiddelen, bestek, keukenweegschaal,
    drinkglazen, wijnflessen, andere dranken, etc.
  27. Kan de spoelbak gebruiksvriendelijk voor het raam worden geplaatst?
  28. Heeft u in de keuken plek voor een tafel?
  29. Welke mogelijkheid zou in uw keuken ideaal zijn? Denk aan: uittrektafel, smalle
    eetbar, losse vrijstaande tafel
    Checklist voor uw ideale keuken
    Uw behoefte aan apparatuur
    Hier gaat het om uw wensen voor de inrichting van uw keuken met nuttige
    apparaten en ergonomische installaties.
  30. Koken en garen. Welk type kookplaat wilt u graag? Denk ook aan: grill,
    stoomoven, wok, tepan-yaki, etc.
  31. Bakken en braden, verhitten en warmhouden? Denk aan: oven, magnetron,
    stoomoven, kofiemachine, bordenwarmer, sous-vide
  32. Koelen en vriezen? Denk aan: koelkast, vriezer, koel/vriescombinatie, wijnkast,
    ijsblokjesmachine, waterkoeler
  33. Luchtafzuiging? Denk aan: vlakke afzuigkap, wandafzuigkap, vrijhangende kap
  34. Vaatwasser?
  35. Spoelbak en kraan? Denk aan: enkele spoelbak, dubbele spoelbak. Denk ook
    aan materiaal: edelstaal, keramiek, kwarts, graniet
  36. Verschillende losse elektrische apparaten? Denk aan: allessnijder,
    koffiezetapparaat, keukenmachine, broodrooster, waterkoker.