Wat kost een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken koopt u maar een paar keer in uw leven. Omdat een keuken helemaal gemaakt moet worden van meerdere onderdelen, die afhankelijk zijn van uw smaak, is het moeilijk te bepalen wat de keuken voor u gaat kosten.

In uw keukenruimte kunnen meestal wel honderden keukenopstellingen geplaatst worden.

Wat is bepalend voor de prijs van een nieuwe keuken?

Zo kunnen we eigenlijk dus een keuken van 4.000 euro ontwerpen in uw ruimte, maar ook wel een van 100.000 euro.

De ruimte is het eerste waar een keukenadviseur naar kijkt bij het bepalen van de prijs. Heeft u immers een grote keuken, zal deze sneller compleet gevuld worden. Daarmee wordt bedoeld dat de keuken geleverd wordt met apparatuur en werkblad.

Om dus precies te weten wat een keuken voor u gaat kosten, moet u eerst weten wat u in de keuken wilt. Welke apparatuur? Er zijn grote prijsverschillen in de keukenapparatuur. Voor vijftienhonderd euro heeft u al een complete set in de keuken. Maar u kunt ook keukenapparatuur van zevenduizend euro in de keuken bestellen. U maakt het zo duur als u zelf wilt.

Wat kost een nieuwe keuken?

Welk werkblad en van welk materiaal moet dit werkblad zijn? Kunststof is goedkoop, in tegenstelling tot graniet, graniet verhoogd de kosten behoorlijk. Het is daarom sterk afhankelijk van uw wensen. Kijk daarom goed naar wat alle materialen ongeveer zullen kosten. En het meerwerk dat u laat uitvoeren.

Welke keukenfrontjes? De keuze voor de keukenfrontjes kunnen erg lastig zijn aangezien de keuzemogelijkheden oneindig zijn. Wat prijsbepalend is zijn de grootte, hoeveelheid en het materiaal van de keukenfrontjes.

En als laatste heel bepalend, de opstelling. Wordt het een rechte keuken, een L-vormige keuken of een keuken met een eiland? Al deze extra luxe kost extra geld.

Daarnaast is de kwaliteit van invloed. Sommige huishoudens willen een nieuwe keuken die gewoon een poosje meegaat, maar er zijn ook huishoudens die perse een hele goede kwaliteitskeuken willen die vele jaren mee moet gaan.

Voor exacte prijzen raden wij aan om een keukenzaak te bezoeken. Bespreek uw wensen en stel uw droomkeuken samen naar budget en wens.