Van kokend water voor je thee in de ochtend tot bruisend water voor bij het avondeten, de Quooker kraan kan het allemaal. Wij van Enkakeukens plaatsen graag een Quooker kraan omdat deze ontzettend veel functies heeft. Onze klanten zijn altijd zeer verrast over alle functionaliteiten. Je zult van de Quooker kraan de hele dag plezier beleven. In dit artikel leggen we je alle voordelen uit van deze multifunctionele kraan. Lees je mee met de Quooker voordelen?

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen verkrijgbaar. Elke kraan heeft zo zijn eigen speciale specialiteit. Zo heb je de Quooker CUBE, waar je bruisend en gekoeld water voorop staat. Daarnaast heb je de FLEX, de kraan die je makkelijk kunt uittrekken. In dit artikel behandelen we de meest gebruikte Quooker functies en de belangrijkste voordelen voor het gebruik van Quooker

Functies

Laten we eerst beginnen met de functies. Zo heeft de kraan uiteraard de functie voor zowel koud als warm water. Maar dit water is wel beter dan je krijgt uit een gebruikelijke kraan. Dit heeft te maken met de filterfunctie in de kraan. Daarnaast kun je kokend water uit de kraan laten stromen. Dit is bijzonder handig voor verschillende doeleinden zoals dranken bereiden, gerechten (zoals een gekookte eitje, couscous of aardappels) of het steriliseren van kookgerei. Een andere functie is bruisend en gekoeld water. Zo kun je je eigen dranken maken zoals een karaf bruisende limonade of een cocktail.

Veilige optie

Een van de voordelen van de Quooker kraan is dat deze erg veilig is. Vaak krijgen we de vraag of de Quooker kraan wel een veilige optie is. We kunnen ons voorstellen dat dit een twijfel oproept. Je werkt natuurlijk wel met kokend water en vooral als er ook kleine kinderen in huis zijn kan de twijfel toeslaan. Echter kun je zorgeloos koken met de Quooker kraan. Ten eerste zit er een kinderbeveiliging op iedere Quooker kraan. Zo kunnen kinderen de kraan niet zomaar bedienen als er geen volwassene bij is. Daarnaast is de straal van een Quooker niet massief. Dat houdt in dat uit de Quooker water druppeltjes komen in plaats van een hele plens water. Als je je hand er onder houdt beperkt de speciale straal de schade. Ook kun je je niet zelf branden aan de kraan zelf, doordat de uitloop goed is geïsoleerd. Als laatste installeren we de Quooker strak op het aanrechtblad. Hierdoor kan de kraan dus niet omvallen.

Duurzame optie 

Kiezen voor duurzaamheid in je keuken is een belangrijke keuze. Een Quooker kraan heeft als een van de voordelen dat deze duurzaam is. Wellicht kan het vreemd aanvoelen dat de kraan luxe aanvoelt en toch duurzaam is. Wij leggen het je uit! Zoals eerder al besproken komen er druppeltjes in plaats van een straal uit de kraan, dit bespaart veel water op jaarbasis. Ook is de kraan energie zuinig. Quooker heeft energielabel A. Gebruikk je een Quooker met de functie voor bruisend en gekoeld water? Dan doe je nog meer voor duurzaamheid omdat je nooit meer flessen water hoeft te kopen. Quooker heeft zelfs een check ontwikkeld waarmee je kunt bekijken hoeveel je kunt besparen met het installeren van een Quooker kraan. Bekijk het hier!

Wij werken ontzettend graag met Quooker in de keukens die we opleveren. Dit is ook zeker de kraan die we het meeste aanraden. Ook jou kunnen we adviseren over de soort kraan en keuken die geschikt is. Maak vrijblijvend een afspraak op onze website.