Greeploze keukens zijn al een aantal jaren een grote trend in de Nederlandse keukenbranche. Bij deze keukens is er geen handgreep of knop die vastgegrepen kan worden, maar werkten de kasten bijvoorbeeld met een mechanische push-to-open of met een komgreep. Een greeploze keuken geeft een strakke, tijdloze en moderne keuken.

greeploze keuken soorten

Enka Keukens is al meer dan 20 jaar de keukenspecialist van Utrecht. Graag delen wij onze kennis met u, zodat u een goede keuze kunt maken in uw zoektocht naar een nieuwe keuken. In deze blog gaan we daarom onder andere in op de soorten greeploze keukens en de voordelen van een greeploze keuken.

Mogelijkheden voor de greeploze keuken

Er zijn veel manieren om uw kasten te openen zonder het gebruik van een greep of deurknop. Denk daarbij aan:

  • komgreep of greeplijst
  • greep verwerkt in de kastdeur
  • mechanisch push-to-open
  • elektronisch push-to-open

greeploze keuken soorten

Komgreep of greeplijst

Een komgreep of greeplijst is een relatief eenvoudige manier voor het openen van laden en kasten in en greeploze keuken. Een komgreep of greeplijst loopt volledig door in het ontwerp van de keuken en komt tegemoet aan de strakke uitstraling.

Greep verwerkt in kastdeur

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een greep die verwerkt is in een kastdeur. Bijvoorbeeld ingefreesde fronten waarbij – uit het zicht – de kastdeur toch makkelijk kan worden geopend zonder gelijk vingerafdrukken achter te laten.

Mechanische of elektronische toepassing

Een relatief kostbaar maar populaire toepassing voor greeploze keukens zijn de tip-on, push-to-open of sensor-oplossingen. Heeft u geen hand meer vrij tijdens het koken? Geef met uw elleboog of voet een tik tegen het kastje en de lade of kast opent automatisch.

Wat kost een greeploze keuken?

Een vraag die meerdere mensen stellen: wat kost een greeploze keuken? Dat ligt maar net aan de keuken die u kiest. Over het algemeen is een greeploze keuken duurder dan een keuken met grepen. Dat komt door de techniek die erbij komt kijken. Maar dit brengt wel voordelen met zich mee.

greeploze keuken soorten

Greeploze keuken voordelen

De belangrijkste voordelen van een greeploze keuken zijn:

  • Gemakkelijk schoon te maken door de gladde fronten
  • Het geeft een strak en modern design
  • Een greeploze keuken lijkt optisch groter
  • Een greeploze keuken is kindvriendelijk(er) omdat er geen grepen uitsteken waar kinderen zich aan kunnen stoten

De techniek achter greeploze keukens

Omdat greeploze keukens geen grepen bevatten, zijn zij van een speciale techniek voorzien waarmee u kasten en lades toch gemakkelijk kunt openen. Met slechts een zacht duwtje of zachte trekbeweging opent het keukendeurtje of de lade automatisch. De grepen zult u hierdoor geen moment missen. Wanneer u een kastje hebt geopend, sluit u deze subtiel dankzij het soft close systeem. Dit systeem zorgt dat deuren en lades extra soepel sluiten en dempt hierbij tevens het geluid. Over het openen en sluiten van kastjes hoeft u zich dus geen zorgen te maken. De techniek maakt het u zo gemakkelijk mogelijk.

greeploze keuken soorten

Neem contact op met Enka Keukens

Heeft u vragen over greeploze keukens of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Online maakt u eenvoudig een afspraak. Neem contact met ons op via 030 246 8205 of info@enkakeukens.nl. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Utrecht.