Spoelbakken

De spoelbak: een onmisbaar element in elke keuken. Het is de plek waar je je handen wast, groenten schoonmaakt, servies spoelt en de afwas doet. Met een kokendwaterkraan kun je zelfs eenvoudig een kop theezetten. Tegenwoordig kun je van je spoelbak een echt pronkstuk maken, bijvoorbeeld door te kiezen voor een opvallende kleur zoals goud of koper. Maak het plaatje compleet met een kraan die perfect bij de spoelbak past. Bij Enka Keukens heb je een overvloed aan keuzes als het gaat om spoelbakken. We bieden een breed scala aan kleuren, materialen en uitvoeringen om aan al jouw wensen te voldoen.

 

Materialen spoelbakken

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen kenmerken. Een veelgekozen optie is een spoelbak van roestvrij staal (RVS). Rvs-spoelbakken zijn geliefd vanwege hun duurzaamheid, vlekbestendigheid en hittebestendigheid. Zelfs bij gebruik van een kokendwaterkraan blijven RVS spoelbakken in goede staat. Het schoonmaken ervan is eenvoudig met een spons en wat afwasmiddel. Bovendien hebben RVS spoelbakken meestal geen rechte hoeken, waardoor er geen resten achterblijven in lastige hoekjes.

 

Een andere mogelijkheid zijn PVD-spoelbakken, gemaakt van roestvrij staal en behandeld met een speciale PVD-techniek voor een matte uitstraling. PVD-spoelbakken zijn verkrijgbaar in trendy kleuren zoals gun metal, goud, koper en zwart. Deze spoelbakken voegen een stijlvol element toe aan elke keuken. Ook PVD-spoelbakken zijn gemakkelijk schoon te maken met een mild sopje.

 

Bij het kiezen van een spoelbak heb je verschillende opties tot je beschikking. Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je keuken. Verken de verschillende materialen en overweeg welke het beste bij jouw wensen en behoeften passen. Neem gerust contact op met een specialist in keukeninrichting voor meer informatie en advies bij het kiezen van de juiste spoelbak voor jouw keuken.

 

Soorten spoelbakken

Spoelbakken kunnen worden ingedeeld in drie categorieën: opbouw, inbouw en onderbouw spoelbakken. De keuze tussen deze opties hangt af van het type werkblad en de gewenste uitstraling in de keuken.

 

Inbouw spoelbakken zijn het meest gangbaar en worden in het werkblad van de keuken ingefreesd. Hierdoor ontstaat een vlak oppervlak tussen het aanrecht en de spoelbak, waardoor water en klein afval gemakkelijk in de spoelbak kunnen worden geveegd. Deze inbouw methode zorgt voor een naadloze en strakke uitstraling in de keuken.

 

Opbouw spoelbakken daarentegen worden bovenop het werkblad geplaatst. Dit is met name gebruikelijk bij werkbladen gemaakt van spaanplaat, waarin het frezen van een spoelbak niet mogelijk is vanwege de grootte van de vezels. Opbouw spoelbakken zijn over het algemeen voordeliger dan inbouw spoelbakken, omdat er minder werkzaamheden nodig zijn om de spoelbak in het aanrecht te plaatsen.

 

Ten slotte hebben we onderbouw spoelbakken. Deze worden onder het werkblad gemonteerd, waardoor de randen van de spoelbak niet zichtbaar zijn. Dit creëert een strakke en minimalistische uitstraling in de keuken. Onderbouw spoelbakken worden vaak gecombineerd met natuurstenen of massief houten werkbladen.

 

Bij het kiezen van de juiste spoelbak is het belangrijk om rekening te houden met het type werkblad en de gewenste stijl in de keuken.

Meer inspiratie nodig?

Bekijk onze folder

Folder bekijken >

Ontvang onze magazine

Vraag deze kostenloos aan >

Doe inspiratie op

Bekijk onze inspiratie pagina >