Werkbladen

Werkbladen zijn een essentieel onderdeel van elke keuken en bieden een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van materialen, kleuren, designs en formaten. Bij Enka Keukens laten we je graag kennismaken met de diverse opties die beschikbaar zijn.

 

Composiet werkbladen

Een populair materiaal voor werkbladen is composiet. Composiet is samengesteld en heeft als voordeel dat het niet poreus, krasbestendig en in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar is. In ons assortiment vind je een ruime keuze aan composiet werkbladen die perfect passen bij elke keukenstijl. Composiet bestaat voornamelijk uit kwarts, wat zorgt voor zijn hardheid en natuurlijke uitstraling. Het materiaal is ook niet poreus dankzij de toevoeging van mineralen, bindhars en pigmenten, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is.

 

Graniet werkbladen

Een andere optie voor werkbladen is graniet. Graniet is een harde steensoort en zeer krasbestendig, wat een luxe uitstraling aan je keuken geeft. Bij Enka Keukens tonen onze keukenadviseurs graag de verschillende afwerkingen van granieten werkbladen, zoals gepolijst, gezoet of riverwashed. Graniet wordt gevormd door de stolling van vloeibare mineralen, waaronder kwarts, die diep in de aardlaag ontstaan. Het resultaat is een duurzaam en prachtig materiaal dat de keuken een luxe uitstraling geeft.

 

Keramiek werkbladen

Keramiek is een ander materiaal dat veel wordt gebruikt voor werkbladen. Het bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor deze hitte, vlek- en krasbestendig is. Hoewel keramiek zeer duurzaam is, is het iets gevoeliger voor breuk- en stootschade in vergelijking met andere stenen bladen. Bij Enka Keukens informeren onze specialisten je graag over de eigenschappen en mogelijkheden van keramische werkbladen.

 

Toplaminaat aanrechtbladen

Naast deze materialen bieden we ook werkbladen van toplaminaat aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals spaanplaat met een kunststof laag of multiplex-werkbladen met kunststof. Toplaminaat is een betaalbare optie en biedt veelzijdigheid in kleuren en afwerkingen. Bij een aanrechtblad van spaanplaat is het niet mogelijk om een spoelbak in te frezen, terwijl dit bij multiplex-werkbladen wel kan.

 

Afwerking en vorm aanrechtbladen

Bij Enka Keukens begrijpen we dat de afwerking en vorm van het aanrechtblad ook belangrijk zijn. Aanrechtbladen kunnen worden afgewerkt met een matte finish of een beschermende en vochtwerende laag, vooral bij natuursteenbladen. Daarnaast kunnen ze worden geleverd als vlakke platen of met een verhoogde rand, een waterkering genaamd, om te voorkomen dat vloeistoffen gemakkelijk op de grond lopen bij knoeien. De dikte van de meeste aanrechtbladen is ongeveer twee centimeter, maar er zijn ook dikkere werkbladen beschikbaar met randafwerking en versteviging.

 

Vragen? Kom langs!

Heb je meer vragen over aanrechtbladen en de mogelijkheden? Aarzel niet en neem contact op met Enka Keukens! Je bent van harte welkom in onze showroom, waar onze keukenspecialisten je kunnen adviseren. Je kunt ook meer informatie vinden op onze website of een afspraak maken voor een diepgaand adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw droomkeuken met het perfecte werkblad.

Meer inspiratie nodig?

Bekijk onze folder

Folder bekijken >

Ontvang onze magazine

Vraag deze kostenloos aan >

Doe inspiratie op

Bekijk onze inspiratie pagina >