Ovens

Tegenwoordig is het mogelijk om een combi-oven in te bouwen in de keuken, waardoor het apart plaatsen van een oven en magnetron niet meer noodzakelijk is. Een combi-oven of combimagnetron combineert beide functies in één apparaat. Dit is erg handig tijdens het koken, omdat gerechten gelijktijdig kunnen worden bereid. Het biedt ook de mogelijkheid om een aparte oven te gebruiken voor het bakken van taarten, gebak of koekjes, wat vooral handig is tijdens feesten en partijen.

Er zijn verschillende types ovens met elk hun eigen unieke eigenschappen:

Traditionele oven: Deze oven verwarmt zowel van boven als van onderen, en bij moderne exemplaren kunnen beide verwarmingsbronnen afzonderlijk worden geregeld.

Stoomoven: Een populaire keuze onder chef-koks. Deze oven behoudt de smaak en structuur van gerechten en werkt bovendien erg snel. Vaak kan een stoomoven ook als gewone magnetron worden gebruikt.

Multifunctionele oven: Deze oven is primair bedoeld om te bakken, maar heeft daarnaast extra kookfuncties zoals grillen, braden, stomen en koken.

Magnetronoven: Een normale oven met magnetronfunctie, waarmee gerechten snel kunnen worden bereid. Ideaal voor keukens met beperkte ruimte, omdat er geen aparte apparaten nodig zijn.

Elektrische oven: Er zijn compacte elektrische ovens met een hoogte van 45 cm, die snel op temperatuur zijn, en ovens met een hoogte van 60 cm, die meer oveninhoud bieden voor het bereiden van grotere gerechten.

Combioven: Deze oven combineert de functies van een grilloven of heteluchtoven met de mogelijkheden van een magnetron. Aparte grillovens komen tegenwoordig nauwelijks meer voor, vanwege de populariteit van combiovens, combimagnetrons en multifunctionele ovens.

Heteluchtoven: In tegenstelling tot de traditionele oven, circuleert een heteluchtoven de lucht door de oven met behulp van ventilatoren. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd meerdere gerechten klaar te maken.

 

Moderne ovens zijn uitgerust met handige functies om het koken en schoonmaken te vereenvoudigen. Denk aan zelfreinigende functies, voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, eenvoudige Touch bediening, taalkeuze, kindveilige deurconstructies en soft close deursluitingen.

 

Bij Enka Keukens bieden we een breed assortiment aan inbouwapparatuur, waaronder ovens, om een strak design en een geïntegreerde opstelling te realiseren in jouw keuken. Neem contact op met een van onze adviseurs of breng een bezoek aan onze winkel voor meer informatie en inspiratie!

Meer inspiratie nodig?

Bekijk onze folder

Folder bekijken >

Ontvang onze magazine

Vraag deze kostenloos aan >

Doe inspiratie op

Bekijk onze inspiratie pagina >